torsdag 23 augusti 2012

Knekkebrød. Sunt, godt og rimelig!

Det här ska inte bli en matblogg, men jag slänger bara in ett knäckerecept som jag provar just nu. Spännande, har aldrig laga knäckebröd förr. Ni fattar väl norska...

4 dl grovsammalt hvete
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann


Slik gjør du:
Bland sammen det tørre og rør inn vann til en tykk deig. Dekk to stekebrett med bakepapir og fordel deigen utover de to stekebrettene. Bruk en slikkepott slik at det blir jevnt. Del opp i passende stykker med en pizzarulle eller en kniv før steking. Best resultat gir varmluftsovn. Varm ovnen til 160 oC og stek et brett øverst og ett nederst i ovnen i 1 time 10 min. Bytt plass på stekebrettene halvveis i steketiden. Avkjøl på rist, bryt opp i biter og oppbevar i boks.



3 kommentarer:

Caro sa...

Blev knäckebrødet gott? VI brukar oxå lagar eget ibland, I like! :)
Va kul att du børjat blogga igen!

Charlotte Isabell sa...

Ja, det blev nog gott. Lite för skarpt kanske... Laga en ny sats i förrgår och då hade jag den i ugnen 10 kortare, men då va den nästan lite blöt/mjuk. Det blir väl bra till sist! Men det e nog gott med eget bröd :) Hur går det med julbloggen??

Lyckans undulat sa...

Oh, nice! Måste prova själv också, ditt blev ju väldans gott! :)